Dagbog 23. april

Her er dagens rute (ca. 478 km), fra Williams, AZ til Blythe, CAIdag havde vi ikke rigtig et mål med turen. Kun at vi ville køre i retning af Los Angeles, som vi vil ankomme til søndag.
Williams, som vi boede i, er jo en af byerne fra den legendariske Route 66 tid.
Byen bærer tydelig præg af, at trafikken gennem byen næsten er forsvundet. Og sammen med det også levebrødet for mange hoteller, cafeer og restauranter.

Sidste del af Route 66 (som var i Williams) blev nedlagt i 1985, mens de første strækninger blev nedlagt sidst i 60-erne.

Vi valgte at ville følge noget af den gamle Route 66, i den udstrækning vi kunne finde den. Den er idag genopfundet med navnet Historic Route 66, som så følger det der var engang.


Den første del af vores tur på Route 66 var på det kedeligste, men også det mest originale stykke, fra Seligman til Kingman.Langs vejen har en sikkerhedsorganisation forsøgt at få bilisterne i tale med sjove skilte, som f.eks. disse.Om det så hjælper ved vi ikke.

I mange byer langs den nedlagte rute forfalder tidligere tiders stoltheder. Og nu er der kun reklameskiltene tilbage, som vidner om tiden. Mange butikker mm. er lukkede.Der går en jernbane lags vejen. Her var der livlig godstransport, med kæmpe vognsæt, trukket af op til 4 lokomotiver.
Vi talte flere togsæt, med over 100 vogne. Den med flest havde 125 vogne + 4 lokomotiver.

Ellers var der ikke så meget at se på vejen til Kingman.I Kingman fik vi lidt at spise, og et par is.

Vi fortsatte nu videre, på den del af Route 66 som var mest besværlig på rutens første tid, strækningen over Black Mountains.

Denne del er fyldt med skarpe hårnålesving og kraftige stigninger og fald. Det fortælles, at i Route 66 første tid var mange bange for denne vejstrækning, og hyrede lokale vejvisere når de skulle passere denne strækning.
Så vanskelig synes jeg nu heller ikke den var, men bilerne omkring 1930 var jo heller ikke så sikre at køre i.

Vi kom også gennem et område med gamle mineskakter. Og bedømt fra vores position, var der nogle der stadig var igang.
I tidernes morgen blev der gravet efter både guld og sølv herude. Skilte i område forbød os dog at udforske dem nærmere.

Den sidste del af ruten til Bullhead City gik ad en god grusvej.Vi fortsatte nu sydpå, idet vi undgik Interstate vejene. Vi kørte således ad Route 96 til Blythe, som ligger ved Coloradofloden i Californien, ved Interstate 10.

Undervejs kørte vi på de lange lige stræk, som bare er lagt ovenpå jorden, så vejen følger terrænnets bakker..

Vi kan også mærke varmen tydeligere. Temperaturen har været oppe på 89 grader F, hvilket svarer til ca 32 grader C.

Ved Coloradofloden filmede vi dette

I Blythe er vi blevet indkvarteret på Rodeway Inn.

Vi fik set lidt på Blythe, som også er en by der har mærket Interstate vejenes indtog. Det meste trafik går udenom byen, så motellerne er til. at forhandle med, når prisen på et værelse skal fastsættes.
Det benytter vi os selvfølgelig af.

Søndag går turen videre til Los Angeles. Her vil vi bo 2 nætter samme sted, tæt ved lufthavnen.

Mandag vil vi kigge os lidt rundt i byen.