Dagbog 20. april

Her er dagens rute (ca. 125 km), fra Cortez til CortezEfter morgenmad på hotellet fik vi vasket og tørret tøj. Vi var også på indkøb, så indkøbsgenet blev igen anvendt.

Ellers gik dagen med et besøg i Mesa Verde National Park. Det er en nationalpark hvor der levede indianere fra ca. år 600 til omkring år 1300, hvor de på mystisk vis forsvandt igen.

Mesa Verde var et vigtigt sted, hvor Pueblo indianerne udviklede sig fra nomader til mere fastboende mennesker.

De byggede huse og lagerrum, samt religiøse steder, som dagens Pueblo indianere stadig respekterer og ærer.

I det følgende kan i se nogle af de billeder vi tog, med en kort beskrivelse ved nogle af demFørst så vi Spruce Tree House, som er den 3. største af de mange bebyggelser, som er bygget ind i klippehuler eller klippeafsatser hvor klippen går ud over afsatsen. Således er de godt beskyttet mod vejret.

Husene er opført af tilhuggede sandsten, som er fundet i området.

Struce Tree House blev bygget i perioden 1200 - 1276 og har 114 rum.I en bebyggelse var der ofte en KIVA, som var et rum der mest blev brugt som socialt rum.Der blev også malet korn med disse sten, så de kunne bage brød.

I udviklingen fra normader til fastboende begyndte nogle også at bygge huse, PIT House, som var de første huse.
Square Tower House

Og i 2 etager

Der blev også bygget et sol tempel ovenpå klippen, men det er tilsyneladende aldrig taget i brugSå er der den største af bebyggelserne, Cliff Palace. Her boede der formodentlig 600 - 800 personer

House of Many WindowsOg så lidt af landskabet ude i området.Dagens sluttede hjemme på motellet, med friske jordbær og mælk, samt kaffe og kage.

I morgen kører vi mod sydvest, gennem Four Corners området.
Det er det eneste sted i USA hvor 4 stater støder op mod hinanden. De 4 stater er: Arizona, Utah, Colorado og New Mexico.
Det sted skal vi se, og derfra kører vi til Cameron, hvor vi skal bo på Cameron Trading Post Hotel Lodge.

Herfra skal vi besøge Grand Canyon på langfredag.