Dagbog 10. april

Rodeo

Vi valgte at se Rodeo, og så vente en dag med Yosemite. Det har vi ikke fortrudt.
Rodeo er jo en gammel amerikansk tradition, og noget anderledes end vi i første omgang havde regnet med.
Vi var til rodeo hos Oakdale Saddle Club, som betragter sig som verdens centrum for cowboys (Cowboy Capital of the World).

Ved indgangen blev vi brændemærket

og snart kom vi i snak med et lokal medlem af klubben. Han kunne fortælle mange spændende ting, og guide os frem til det bedste sted at overvære stævnet.I god tid fik vi fundet et par gode pladser, hvor vi både kunne se "Grand Entry", "Riding" og "Roping".
Ja, dette er fremmedord for os, men vi var heldige, at vi kom til at sidde ved siden af et erfarent ægtepar, som gik meget op i rodeo. Så de kunne jo fortælle os alt om regler og dicipliner.Efter en festlig åbning kom dagens første action fra himlen: En faldskærmsudspringer med et kæmpe USA flag landede lige på pladsen, og hurtige officials sørgede for at flaget ikke berørte jorden.
Først var der "Bull Riding", det er hvor en mand skal forsøge at holde sig på tyren i mindst 8 sekunder. Og lad det være sagt med det samme, det er ikke let. Og heller ikke ufarligt.
Men der var en del meget dygtige, som kunne holde sig på tyren indtil en fløjte markerede for 8 sekunder.

Næste diciplin var "Steer wrestling", som går ud på at en cowboy skal nedlægge en halvvoksen tyr med de bare næver, idet han kommer i fuld galop på sin hest. Her gælder det om at time sit spring.> Den næste diciplin var "Bareback Riding", dvs. at ride på en vild hest, uden saddel. Igen i mindst 8 sekunder.

Nyd denne deltager, som holdt sig i sadlen langt over de 8 sekunder. Men mon ikke han har ondt i ryggen i morgen?.

Næste diciplin var "Saddle bronc Riding", igen en vild hest, men nu med en slags saddel.

Så var det tid til "Team Roping", en diciplin hvor 2 cowboys skal fange en halvstor kalv med lasso. Den ene skal fange hovedet, mens den anden skal lasso'e begge bagben (i 1 kast). Hvis han kun fanger det ene ben tillægges der 5 sekunder. Hvis ingen, så gives der ingen point.

Som et pause indslag var der så "The one arm bandit". Et fantastisk show, hvor en enarmet cowboy kunne ride sin hest og styre både pisk og pistol, samtidig med at han kunne ride rundt i høj hastighed, og kun holde fast på hesten med sine ben.
Og så havde han et ekstra krydderi, nemlig 2 dresserede Bison okser, som han kunne få til at hoppe op på sin truck, og endda vandre op på taget af traileren.

Det gav bifald, og det med rette.

Så var det tid til "Tie down Roping", hvor det gælder om at fange en halvstor kalv med lasso, hoppe af hesten, nedlægge den med hænderne, og binde 3 af benene sammen med reb, og stadig med fuld kontrol komme tilbage og op på sin hest igen. En øvelse, som også stiller store krav til hestens forståelse for at holde lassoen stram, mens cowboy'en "ordner" kalven.

Så var det kvindernes tur: "Barrel Racing", et ridt på tid, hvor 3 forskellige tønder skal rundes mindst 360 grader, før hun igen ridder over mållinien. En væltet tønde giver 5 sekunders tillæg. Mgete dygtige kvinder, med god kontrol over hesten og høj fart.Til sidst var der igen "Bull Riding", hvor dagens samlede vinder blev fundet.

Alt-i-alt en spændende dag. Og vi har ikke fortrudt at vi brugte tid på dette.

Rodeoet sluttede ved 16.30 tiden, og så var det tid at køre videre. Vi havde på forhånd udset et hotel nogle 10-15 kilometer før Yosemite Park.
Vi nåede frem til hotellet, Cedar Lodge Resort, ved 19.30 tiden, og kunne heldigvis få et værelse.

Godt trætte og mætte kunne vi komme i seng tidligt. Og håber nu på at Yosemite parken er åben når vi kommer derud mandag. I sidste uge var den delvis lukket pga. snestorm.

Nyd billederne fra rodeo'et og fra vejen til hotellet inden Yosemite.

Her er dagens rute (ca 150 km), fra Aokdale til el Portal